Картофено суфле

27/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Суфле за чудо и приказ, което гордо ще сервирате на трапезата си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 454
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се сваряват в подсолена вода. Сварените картофи се намачкват и към тях се прибавя настърганият кашкавал.

Загрейте олио в тиган и запържете двете супени лъжици брашно. Отделно смесете два жълтъка с киселото мляко и 150 мл вода, след което ги прибавете в тигана с запърженото брашно. Разбъркайте добре, изчакайте сосът да заври и го свалете от котлона.

Смесете го с картофите, добавете и наситнения магданоз. Разбийте с миксер двата белтъка на сняг и също ги прибавете към намачканите картофи. Подправете със сол и черен пипер на вкус и отново объркайте. Картофеното суфле се пече в предварително загрята фурна до 200 градуса.подобни рецепти тук
5 12
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Никола Игнев
Никола Игнев
13.12.2011 21:10
Супер се получи, мерси за рецептата. Може и да не се запича в фурната, и един савет от мен - заменете кашкавалът със сирене - получава се много по-добре!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв