Лазаня с кашкавален сос и шунка

10/10/2010
"Не можем да устоим на домашно приготвена лазаня и отлежало червено вино, наистина не можем "
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Шунката се нарязва на тънки филии. Кашкаваленият сос се приготвя, като се разтопи маслото, прибавят се брашното и се запържва при непрекъснато бъркане.

Постепенно се долива прясното мляко, а ако е нужно сложете повече от 1, 5 л, за да не стане прекалено гъсто сосът. Прибавя се настърганият кашкавал. Кашкавалът и сосът се вари, докато той не се разтопи.

Намазнете добре всички страни на голяма йенска тава и започнете да редите лазанята, като редувате, кори, кашкавален сос и ред шунка. Най-отгоре завършете с кора и излейте останалия сос.

Поръсете обилно с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. По време на реденето може да сложите подправки по желание - чубрица, босилек, черен пипер, индийско орехче, малко къри.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с