Шоколадов баварски крем

18/01/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор780587634
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 229
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете хартия върху продълговата форма за печене и я сложете във фризер. Загрейте половината сметана, добавете шоколада и разбърквайте докато се разтопи. Сипете в купа половината брашно, половината захар и 4 жълтъка.

В друга купа сипете оставащите брашно, захар и жълтъци. Разбъркайте ги. Внимателно сипете шоколадовата смес в едната купа, върнете на огъня и леко загрейте. Сипете половината желатин, разбъркайте и сипете смета в кана.

Половината от сместа изсипете в подготвената замразена форма и върнете във фризера за 45 минути. Смесете оставащата сметана, еспресото и ликьора и внимателно загрейте. Тази смес се изсипва при сметановата смес. Сипете оставащия желатин, махнете от огъня и сипете в кана.

Половината от този крем се изсипва върху шоколадовия блат във формата. Върнете във фризера и охладете за 30 минути. Извадете и сипете оставащия крем, върнете отново във фризера. Завършете с оставащия кафеен крем, охладете целия сладкиш за 4 часа и сервирайте.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар