Тайландски шишчета сатай

31/05/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 4 см корен настърган + 2.5 см корен
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • фъстъчено масло - 4 с.л.
  • кокосово мляко - 200 мл
  • рибен сос - 2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пилешкото месо с чесъна, настъргания 4 см корен джинджифил, соевия сос и лимоновия сок. Оставете да се маринова за 30 минути.

Загрейте олиото в тиган и запържете лука. Добавете чесъна, лютата чушка, втория корен джинджифил и гответе около минути.

Прибавете всички останали продукти и задушете а 4 минути. Маринованото пиле се нанизва на шишчета и се запича на загрят грил.

Сервирайте с фъстъчения сос и варен ориз.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар