Нахут със зеленчуци

26/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Вкусно и здравословно предложение, което няма да откажете!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 345
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате нахута предишната вечер, ако използвате сух. При пресен не е нужно. Кипнете нахута в солена вода за 10-15 минути. Подменете водата и сварявате отново в солена вода.

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в малко зехтин и вода от бульона на нахута.

Към задушените зеленчуци добавете сварения и отцеден нахут, прибавяте подправките, ситно нарязания чесън и сока от лимона.

Оставете да ври, докато водата се поизпари.подобни рецепти тук
5 6
4 9
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар