Печено пиле с кореноплоди

14/06/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера. Смесете всички семена заедно с олиото, червения пипер и куркумата. Намажете с малко от тази смес пилето, покрийте с фолио и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 80 минути.

Нарежете зеленчуците на дълги резени, смесете с подправките и след 20-тата минута на печене на пилето добавете зелечнчцуте и скилидки чесън между тях.

В последните минути махнете фолиото и оставете ястието да се запече. Извадете от фурната и поръсете с кориандър.

Отцедете отделената течност от печенете и смесете с брашното. Запържете сместа набързо, добавете бульон, кипнете и разбъркайте. Сервирайте пилешкото, поръсено с този сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар