Испанска бадемова супа ахо бланко

29/05/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се охлажда, така че да бъде ледена. Хлябът се нарязва на филии и се залива с 200 милилитра от ледената вода. Оставя се за 10 минути.

Бадемите се попарват с вряла вода, така че да се покрият и отгоре да останат още 2 сантиметра вода. Оставят се за 5 минути, отцеждат се, заливат се със студена вода и се обелват от ципата, като се стискат с палец и показалец.

Чесънът се нарязва на ситно. Бадемите и чесънът се пасират заедно с хляба и водата, в която е бил накиснат.

Добавя се зехтинът, бялото вино и останалата ледена вода. Пасира се отново. Добавя се сол и всичко се оставя в хладилника за 2 часа. Сервира се, като във всяка чиния се добавят стафиди.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар