Френска супа вишисуаз

27/05/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Празът се нарязва на много ситно. Маслото се разтопява в тенджера с дебело дъно, добавя се празът и се пържи до омекване на среден огън при непрекъснато бъркане.

Празът не трябва да променя цвета си. След десет минути се налива студената минерална вода, добавят се картофите и солта и всичко се кипва на среден огън.

След като кипне, се похлупва с капак и котлонът се намалява до минимум. Вари се до омекване на картофите - около 20 минути.

Супата се пасира, добавя се течната сметана и белият пипер. Супата се оставя да се охлади за половин час и се слага в хладилника за един час. Сервира се в чаши или купички, като се украсява с бита сметана.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар