Патешки фенер със сладко-пикантна коричка

25/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Думите не стигат да се опише аромата на тази хрупкава коричка и вкусът на месото, трябва да опитате, за да разберете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 387
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 500 г фенери
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • зелен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • сол - 1 ч.л. морска
  • бренди - 30 мл за фламбиране
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесете кимиона, кима, зеления пипер и морската сол, стрийте ги добре. Натрийте месото със сместа. Запечете го на сух тиган.

Фламбирайте с коняк, намалете огъня. Долейте малко вода.

Прехвърлете месото в тавичка с кожата нагоре. Поръсете с кафявата захар.

Печете 20 минути на 150 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар