Баварезе с ягоди

28/05/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо661
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Желатинът се накисва в 80 милилитра студена вода за 10 минути. Ягодите се измиват, нарязват се на парченца и се пасират заедно със захарта. Добавя се лимоновият сок и всичко се разбърква.

Прясното мляко се загрява почти до кипване, но не трябва да кипва. Добавя се желатинът и се разбърква, за да се разтвори напълно.

Сметаната се разбива с пудрата захар. Прясното мляко и ягодовото пюре се смесват и се добавя битата сметана.

Кремът се изсипва в купички, предварително изплакнати със студена вода. Оставя се за 6 часа в хладилника. Баварезе се сервира, като купичките се пускат за секунди в гореща вода и се обръщат върху чинийки.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар