Канелони със сладък плодов сос

02/12/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват добре, сърцевината се отстранява, кората се набожда с вилица на няколко места. В образувалата се вдлъбнатина в плодовете се слага смес от мед, вино и смлени орехи.

Ябълките се слагат в тавичка и се пекат 40 минути на 180 градуса. Охлаждат се и се обелват. Плодовете се пасират и пюрето се оставя в хладилник.

Канелоните се сваряват, отцеждат се, измиват се със студена вода и се подсушават. Пълнят се с ябълковото пюре и се оставят в хладилника за 40 минути.

Приготвя се сос, като лимоните и портокалите се обелват, пасират се и се смесват със захарта. Оставят се да кипнат и се варят на бавен огън, докато течността не се изпари наполовина.

Ягодите се нарязват на четвъртинки и се добавят в соса. Канелоните се сервират с топлия сос.
подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар