Кьопоолу

24/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Традицията повелява в кьопоолуто да се слага поне 4-5 скилидки чесън, за здраве и добър вкус!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 184
  • Преглеждания за месеца1315
  • Преглеждания за седмицата717
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • червени чушки - 1/2 кг капия
  • домати - 2 големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и червените чушки се изпичат, обелват се, нарязват се и се смилат с пасатор.

Доматите се настъргват на ренде и се смесват със смелните патладжани и капии.

Чесънът се нарязва на ситно и също се добавя. Залива се с олиото и сместа се разбърква много добре. Прибавя се оцет на вкус, наситнения магданоз и кьопоолуто се поднася студено.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар