Лесна бадемова торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Лесна бадемова торта1 / 2
07/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Любимо занимание на цялото семейство е приготвянето на великолепната бадемова торта, която после и задружно хапваме"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г черен
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 125 г кафва
  • бадеми - 100 г
  • ликьор - 1 с.л. кафеен
  • какао - за поръсване
  • малини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Запазете едно яйце, а другите разделете на жълтъци и белтъци.

Цялото яйце, жълтъците и захарта се разбиват в купа много добре, след което се смесват с разтопения шоколад и бадемите.

Разбийте белтъците на сняг и внимателно прибавете към останалата смес. Намазнете кръгла форма за печене и изсипете сместа.

Изпечете тортата в загрята на 160 градуса фурна за 60-85 минути.

Леко надупчете на няколко места изпечената торта и сипете отгоре ликьора. Охладете за 30 минути, поръсете с какаото и украсете с малините.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: