Рибни шишчета с лимонов сок

14/05/2015
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 30 г
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • лук - 8 малки главички или арпаджик
  • риба - 400 г треска или монах
  • дафинов лист - 4 бр.
  • за соса
  • лимони - 3 с.л. сок и кора
  • естрагон - 2 ч.л.
  • масло - 25 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в купа и го загрейте за около 1 минута на пълна мощ, докато се разтопи. Добавете почистените и срязани на две лукови глави и нарязаните на квадратчета пиперки.

Пуснете на пълна мощ за 2 минути, след което ги оставете да се охладят. Междувременно нарежете рибата на кубчета. Нанижете шишчета като редувате риба, лук и чушки до изчерпване на продуктите.

Поставете готовите шишчета в подходящ съд, покрийте с хартия за печене и гответе около 4-5 минути на пълна мощ. Извадете от фурната и завийте с алуминиево фолио.

Смесете лимоновия сок с естрагона, маслото, яйчените жълтъци, сол и черен пипер. Разбийте добре и пуснете на средна мощ за около 1 1/2 минути. Поднесете шишчетата със задушен ориз, готовия сос и малко лимонена кора, настъргана върху тях.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар