Турска мусака

22/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Не просто вкусна мусака с телешко месо, а истински кулинарен празник!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-9
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 856
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г, телешка
  • домати - 1/2 буркан, от консерва
  • чушки - 2 зелени
  • кисели краставички - около 1/2 буркан
  • моркови - 1 брой, голям
  • яйца - 5 - 6 твърдо сварени
  • картофи - 1 кг за картофено пюре
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - за картофеното пюре
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков. Добавете каймата, овкусете с подправки и останалите домати.

Задушавайте, докато доматеният сок не се изпари. През това време сварете и картофите, след което ги направете на пюре с малко сол, масло и прясно мляко. Сварете яйцата и ги нарежете на кръгчета.

В намаслена тава направете канапе от картофеното пюре, отгоре разпределете каймата, ред нарязани краставички и яйца и отново ред пюре. Поръсете с кашкавала и запечете мусаката до златиста коричка.подобни рецепти тук
5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Mihaela
Mihaela
10.06.2015 14:16
İzkluchitelno spoluchlivarecepta barzo lesno vkusno
0
0
Аз
Аз
04.02.2014 09:51
Доматите са турски...
2
0
Няма нищо турско в това
Няма нищо турско в това
29.05.2013 19:32
ама нищичко
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв