Царска туршия

23/09/2010
отНовак
"Защо я наричат царска? Опитайте и ще разберете!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151 872
  • Преглеждания за месеца4076
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг
  • домати - 2 кг зелени
  • моркови - 2 кг
  • зеле - 2 кг цветно
  • лук - 0.500 кг кромид
  • целина - 1 глава с листата
  • сол - 250 г
  • захар - 0.500 кг
  • оцет - 1 л
  • черен пипер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се смесва с оцета и се възварява.

Зеленчуците се нареждат в стъклени буркани, в които са поставени по 3-4 зърна черен пипер, залива се с изстиналата заливка и се притиска с вишневи клонки и измит речен камък.подобни рецепти тук
5 12
4 9
3 7
2 4
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

петя
петя
29.11.2012 19:59
трушия Пепи -царска
За 3 л. буркан зеле-1бр моркови карфиол -1бр.камби-червени и зелени чесън.Всичките продукти го редим като цветна мозайка в 3л. буркан напълваме с вода до горе.С водата от буркана правим саламурата като добавим 5 с.л. сол и 6 с. л. захар 15 зрънца карфиол 0.200 гр.оцет и и 0.200 гр. мед.Всичкото това го варим докато се разстопи меда.Заливаме наредената трушия и запечатваме.Разклащаме буркана поне 10 дни.Да ви е сладко.
3
0
стефка
стефка
29.10.2010 21:12
За какво количество зеленчуци е рецептата ?
0
2
М.Рашкова
М.Рашкова
15.10.2010 11:33
Уважаеми читателки и домакини.
Това не е рецептата за царската туршия. Аз ще Ви предложа универсален сироп за заливане на туршия.
3 л.вода
1 ч.чаша оцет
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша едра сол
15 гр./1 супена лъжица/натриев бензоат.
15
3

Виж всички коментари или напиши такъв