Задушени картофи със сос от орехи

21/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 807
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се сваряват до полуготовност. В голям тиган се загрява мазнина и се запържват полусварените картофи, като се овкусяват със сол и къри на вкус.

Задушените картофи се сервират в чиния, като се заливат с ореховия сос.

Той се приготвя от пресования чесън и смлените орехи, които се запържват в 2 с.л. масло. Внимателно се добавя 100 мл вода, след което и 1 с.л. сметана. Сосът се кипва, овкусява се със сол, индийско орехче, 1 с.л. оцет, малко босилек и с него се заливат картофите.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар