Пикантна лютеница

19/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Забравете за бързите неща! Вкусната пикантна лютеница иска време, за да се получи, както трябва!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 508
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • червени чушки - 10 кг пиперки Капия
  • домати - 1 кг
  • мазнина - 500 мл растителна
  • захар - 400 г
  • люти чушки - 20 - 25 броя пиперки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капията се пече, обелва и почиства от семките. Смила се в месомелачка е едра решетка, след което се запържва в растителната мазнина.

Доматите, след като се измият и нарежат на четвъртинки, също се смилат и се прибавят към пиперките заедно със захарта.

Сместа се посолява на вкус и се вари на тих огън до сгъстяване. Към края на варенето се прибавят лютивите пиперки.

Готовата лютеница се изсипва в бурканчета и се затваря с капачки.

По желание се стерилизира в продължение на 50 минути, за по-голяма трайност.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар