Пиле със сметана и репички

04/05/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и морковите се нарязват на ситно и се задушават на слаб огън в малко олио. Вадят се, отцеждат се от мазнината и докато са още топли, се добавят нарязаните на кръгчета репички.

Пилето се измива, подсушава и без да се нарязва, се запържва.

Поръсва се със сол, залива се с малко вода и се вари до готовност на месото. Готовото пиле се нарязва на порции, които се слагат в съд за сервиране.

Приготвя се сос, като брашното се запържва в маслото до златисто.

Добавя се топъл бульон. Сваля се от котлона и се добавя сметаната и нарязаният магданоз. С този сос се заливат парчетата пиле. Сервират се заедно със задушените зеленчуци.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар