Ягодов десерт Нежна целувка

21/05/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня при непрекъснато бъркане. С помощта на четка се нанася върху фолио и се оставя да изстине. От тънката шоколадова пластина се изрязват 10 кръга, квадрата или правоъгълника.

Желатинът се залива с 60 милилитра вода и се оставя да набъбне, след което се разтваря на водна баня.

Крема сиренето се смесва с коняка, жълтъка, желатина, ягодовия сироп и половината от захарта. Сместа се разбива до крем.

Половината ягоди се пасират заедно с останалата захар. Добавя се водата и сместа се кипва. Добавя се нишестето, котлонът се намалява и сместа къкри на бавен огън 7 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се към сместа с крема сиренето.

Останалите ягоди се режат на половинки.

В плоска чиния се редят шоколадовите кръгове. Кремът се слага в шприц и върху половината от шоколадовите подложки се шприцова част от крема. Слагат се половинките ягоди, покриват се с останалите шоколадови кръгчета, които отгоре се украсяват с крем.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар