Предястие с бутер тесто и крем от спанак

25/04/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • спанак - 1 кг
  • лук - 3 стръка пресен
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • крема сирене - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се нарязва на ленти. Посолява се и се слага в гевгир. След половин час се отцежда добре и се изстисква, за да се отстрани излишният сок. Пресният лук се реже на ситно и се запържва на среден огън в зехтина за 2 минути.

Добавя се спанакът, всичко се разбърква и се готви 7 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавя копърът. Спанакът се слага в гевгир, за да се отцеди и се оставя да се охлади. Смесва се с крема сиренето и се пасира.

Тестото се разточва и се разрязва на квадрати. Пече се 10 минути на 200 градуса. Вадят се от тавата, оставят се да се охладят за 10 минути и се мажат с крема.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар