Зелева мусака

17/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"И ние имахме известни резерви, като чухме, че е със зеле - но повярвайте ни - много е вкусна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 190
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се намачква със сол и лимонов сок, след което се слага да се задуши с малко мазнина в тенджера под налягане. Задушете леко нарязания на дребно лук с олио и вода, прибавете ориза и задушавайте, докато леко набъбне.

Каймата се овкусява с малко чесън на прах, сол и черен пипер. Смелете чушките, доматите, магданоза. Каймата с подправките се запържва в малко сгорещено олио, като се сипва малко вода.

Прибавете каймата към ориза, добавете една част от доматения сос (по-голямата), а третия нарежете към зелето. В намазнена тава разстелете зелето, залейте със сместта и объркайте добре. Поръсете с още малко олио и сол и сложете да се пече до готовност в умерена фурна.

Готовата мусака се залива с полив от 3 яйца, прясното мляко и 2 лъжици брашно.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар