Салата с калмари и яйца от пъдпъдък

25/05/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо149
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се попарват с вряла вода, маха се ципата и се отстранява хитиновата пластина. Калмарите се пускат във вряща солена вода и се варят 3 минути. Отцеждат се и се оставят да се охладят, след което се нарязват.

Яйцата се сваряват и се нарязват на половинки. Чушката се нарязва на ситно. Краставиците се режат на кръгчета.

Приготвя се дресинг, като се разбиват майонезата, соевият сос, лимоновият сок и медът.

В купа се слага руколата, краставиците, чушката, калмарите и се поливат с дресинга. Отгоре се слагат половинките яйца.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар