Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Хайвер с орехи, хляб и чесън

Хайвер с орехи, хляб и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Хайвер с орехи, хляб и чесън1 / 2
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Под каквото и име да срещнете този хайвер, все че е вкусен"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • орехи - 100 г, смлени
  • хляб - 100 г сух, бял
  • олио - 5 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените скилидки на чесъна се счукват със сол. Прибавят се ореховите ядки и също се счукват. Добавя се накиснатият във вода и изстискан хляб.

Разбиват се, като се сипва по малко растително масло, докато се получи гладка смес. Прибавя се киселото мляко.

Сместа се подправя на вкус със сол и оцет, разбърква се и се изсипва в подходяща купичка или чиния

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

patriciq
patriciq
и аз се учудих къде е лука в рецептата-соса е скордаля и се поднася с пържени риби обикновенно.
16.04.2013 13:27
2
тин
тин
А къде е лукът ?
16.02.2011 10:52
гая
гая
Този хайвер е вкусен и лесен, не всеки обича риба.
03.10.2010 20:56
ваня
ваня
Този сос се казва скордаля.

22.09.2010 21:33
1