Тиквени пастички

02/11/2011
Нели
отНелиНовак
"Перфектните пастички вече са готови, но трябва за изчакате да се охладят, преди да ги поднесете. Ще имате ли търпение?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 504
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква – 500 гр.
  • масло – 250 гр.
  • орехи - 80 гр
  • захар – 2 ч. ч.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • мед - 3 с. л.
  • канела
  • кокосови стърготини
  • бисквити - обикновени, за основа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и нарязва на парчета, обелва се и се вари на пара. Отцежда се от водата и се разбива на пюре. Поръсваме със захар.

В пюрето наливаме прясно мляко, добавяме меда и слагаме на огъня да кипне, като бъркаме енергично. Ври 40–45 мин. на тих огън. Вземаме малко от сместа и потапяме в студена вода - ако стане мека топчица, сместа е готова.

Ароматизираме с канела. Добавяме маслото и разбъркваме, докато се поеме. Когато се получи ронлива смес, прибавяме смлените орехи.

Оставяме сместа да се охлади за 4-5 мин., след което я прехвърляме в малка намазнена йенска тава и я притискаме с лопатка, за да се слегне.

Може да направите основа от потопени в прясно мляко обикновени бисквити и тогава да изсипете тиквената смес.

Поставяме в хладилника за 2–3 часа за да се охлади добре. Нарязва се на малки кубчета и се поръсва с кокосовите стърготини.

подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар