Глазиран мус с ягоди

21/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр. белтъци
  • захар - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • ягоди - 600 г
  • сметана - 250 г
  • плодов ликьор - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двеста грама захар се заливат със 70 милилитра вода, кипват се и се свалят от котлона.

Половината ягоди се почистват и се пасират. Белтъците се разбиват със солта на сняг.

Добавя се ягодовото пюре и половината ликьор. Сметаната се разбива и се добавя към белтъчната смес. Разпределя се в купички или чаши и се оставя във фризера за 3 часа.

Останалите ягоди се смесват с останалата захар и останалия ликьор и се пасират. С тази смес се глазира замразеният мус и се сервира веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар