Карибска торта с ананас

23/05/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата се смесва с 2 супени лъжици захар, добавя се омекналото масло и сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното.

Ананасът се отцежда и половината се нарязва на ситно. От изварата, 3/4 ч.ч. захар, ванилията и сока от ананасовата консерва се приготвя крем. Накрая се добавят нарязаните парченца ананас. Сметаната се разбива.

Желатинът се накисва в 100 милилитра преварена студена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Желатинът и сметаната се добавят към сместа с изварата.

Тази смес се слага върху блата, заглажда се и се оставя за 3 часа в хладилника. Тортата се намазва с конфитюр, поръсва се с орехи и се украсява с останалите парченца ананас.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар