Карибска торта с ананас
23/05/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отМарина НордНовак1219
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- ананас - 800 г от консерва
- орехи - 4 с.л. смлени
- желатин - 16 г
- сметана - 1 ч.ч.
- ванилия - 1 бр.
- масло - 150 г
- извара - 500 г
- конфитюр - 1 с.л. ананасов
- галета - 1 и 1 /2 ч.ч.
- захар - 1 и 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне
Галетата се смесва с 2 супени лъжици захар, добавя се омекналото масло и сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното.
Ананасът се отцежда и половината се нарязва на ситно. От изварата, 3/4 ч.ч. захар, ванилията и сока от ананасовата консерва се приготвя крем. Накрая се добавят нарязаните парченца ананас. Сметаната се разбива.
Желатинът се накисва в 100 милилитра преварена студена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Желатинът и сметаната се добавят към сместа с изварата.
Тази смес се слага върху блата, заглажда се и се оставя за 3 часа в хладилника. Тортата се намазва с конфитюр, поръсва се с орехи и се украсява с останалите парченца ананас.подобни рецепти тук
Ананасът се отцежда и половината се нарязва на ситно. От изварата, 3/4 ч.ч. захар, ванилията и сока от ананасовата консерва се приготвя крем. Накрая се добавят нарязаните парченца ананас. Сметаната се разбива.
Желатинът се накисва в 100 милилитра преварена студена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Желатинът и сметаната се добавят към сместа с изварата.
Тази смес се слага върху блата, заглажда се и се оставя за 3 часа в хладилника. Тортата се намазва с конфитюр, поръсва се с орехи и се украсява с останалите парченца ананас.подобни рецепти тук