Яхния със свински крака

22/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 907
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крака се разцепват по дължина и се задушават в 2 лъжици мас. Изваждат се и в същата мазнина се задушават лукът, нарязан на ситно, след което се поръсва с брашното и леко се запържва.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода, и виното. Слагат се краката и се долива вода, докато ги покрие.

Ястието се посолява и се оставя да ври на умерен огън. Лукчетата се задушават в останалата мас, заедно с нарязаните на колелца моркови, след което се прибавят към краката.

Добавя се дафиновият лист, черният пипер и чесънът на цели скилидки. Задушава се на тих огън около два часа. По желание ястието може да се запече на фурна.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар