Агнешки бъбреци с доматен сос

20/09/2010
"Такива дреболийки сме приготвили,че и чинията ще отопите, и пръстите ще оближете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 844
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки бъбреци - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • масло - 1 пакетче краве
  • брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - 1/2 връзка,
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете бъбреците и ги изплакнете със студена вода. Нарежете ги на ивици, поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят 1 час.

Ситно нарязаният лук се задушава в маслото. Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под капак.

Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре, разтворено в чаша вода, и се посолява.

Доварява се на тих огън. Ястието се сервира, поръсено с магданоз и гарнитура от зеленчуци.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар