Тарт с портокалов конфитюр

19/04/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • портокалов конфитюр - 300 г
  • масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва леко и се слага в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица. Пече се на 200 градуса до златисто.

Портокаловият конфитюр се слага в дълбок тиган, добавя се маслото и сместа се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато маслото се разтопи напълно, но без да кипва.

Лимонът се изцежда, кората се настъргва. В сместа с конфитюра се добавя лимоновата кора и сокът и се загрява, без да кипва.

Яйцата се разбиват, към тях се добавя горещият конфитюр и сместа се разбърква. Тази смес се излива върху тестото, заглажда се и се пече 25 минути на 180 градуса. Сервира се студен.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар