Пълнени гъби с бекон и рикота

21/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 858
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г
  • хляб - 2 филии пълнозърнест, на трохи
  • сирене - 1 с.л. пармезан, ситно настърган
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязана
  • сирене - 1 чаша рикота, около 250 г
  • бекон - 2 парчета, нарязан ситно
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете пънчетата от гуглите на гъбите и наситнете пънчетата. Загрейте малко мазнина в тиган и запържете хлебните трохи, след което ги отделете в чиния.

В същия тиган запичате бекона, лука, нарязаните пънчета на гъбите, добавяте мащерка. Задушавайте така до омекване на лука. Добавете галета, сирене рикота и разбърквате хубаво.

Напълнете гуглите на гъбите с получената смес, поръсвате с пармезан и печете до златист загар в леко намазнена тава.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар