Пълнени картофи с кайма

20/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Опитайте от нашите пълнени картофи с кайма и няма да се сетите повече за други!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 154
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 4 големи
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • боб - 200 г червен, от консерва
  • лук - 2 глави
  • червени чушки - 2 капии от буркан, обелени
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • червен пипер
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и без да ги белите ги сложете цели леко да се сварят. Полусварените картофи се цепват по средата и леко се разтварят без да се чупят - колкото да могат да се напълнят. Още топли се намазват вътре с малко масло.

В сгорещена мазнина се запържва накълцания лук, прибавя се каймата, нарязаните на дребно домати и доматено пюре.

Като заври се добавя и червения фасул, овкусява се с подправки и се вари, докато течността не се поизпари. С приготвената плънка се пълнят картофите.

Всеки картоф се увива в намазнено фолио, подрежда се в тава и се пече за около 20-25 минути на 200 градуса.

Пълнените картофи се поднасят без станиол с нарязана капия и настърган магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар