Пълнени картофи с кайма

20/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Опитайте от нашите пълнени картофи с кайма и няма да се сетите повече за други!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 761
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и без да ги белите ги сложете цели леко да се сварят. Полусварените картофи се цепват по средата и леко се разтварят без да се чупят - колкото да могат да се напълнят. Още топли се намазват вътре с малко масло.

В сгорещена мазнина се запържва накълцания лук, прибавя се каймата, нарязаните на дребно домати и доматено пюре.

Като заври се добавя и червения фасул, овкусява се с подправки и се вари, докато течността не се поизпари. С приготвената плънка се пълнят картофите.

Всеки картоф се увива в намазнено фолио, подрежда се в тава и се пече за около 20-25 минути на 200 градуса.

Пълнените картофи се поднасят без станиол с нарязана капия и настърган магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар