Пиле пармезан

21/10/2010
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Кой каза вълшебните думи пиле пармезан? Веднага се освобождаваме и идваме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 286
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 броя филе
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 50 г настърган Пармезан
  • брашно - 2 с.л. пълнозърнесто
  • овесени ядки - 2 с.л. фини или галета
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се начуква леко, нарязва се на по-малки парчета при нужда и се запича за малко от двете страни на грил тиган. Овкусява се с черен пипер.

Приготвя се панировка от разбити яйца, пълнозърнесто брашно и пармезан, смесен с овесените ядки.

Първо пилешкото се потапя в брашно, след това в яйце и накрая в пармезан. Оваляните меса се пържат в сгорещена мазнина и се поднасят с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар