Супа от агнешки главички с лапад

06/05/2015
Mariana
отMarianaИноватор1864715
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешки главички - 2 бр.
  • лапад - 2 шепи
  • лук - 1/2 връзка зелен
  • брашно - 1 супена лъжица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 чаена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте предварително почистените агнешки главички със студена вода и варете до готовност на тих огън.

След сваряване от тях се почиства месото и се нарязва на ситно заедно с езика и лапада. Продуктите се връщат в бульона, добавя се накълцаният лапад.

Междувременно мазнината се загрява и се задушава до омекване ситно нарязания лук. Добавя се брашното и червения пипер, разрежда се с няколко лъжици от бульона и се добавя към останалите продукти на котлона.

Супата се вари още 15-20 минути и се застройва с разбитото в киселото мляко яйце. Преди поднасяне се поръсва с черен пипер и по желание джоджен.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар