Торта Портокалова изненада

22/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Защо изненада? Защото тази торта е изненадващо вкусна и ароматна - каквато не сте опитвали досега "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 372
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с 3/4 чаша захар до побеляване. Прибавят се сокът и кората на портокала, смлените бадеми, галетата и накрая разбитите белтъци с останалата захар.

Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма, намазана с масло и застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. Изпеченият блат се разрязва с помощта на конец, на два блата.

Кремът се приготвя, като се смесват млякото, брашното, жълтъците и кристалната захар. Сваряват се до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване и към него се прибавя постепенно изстиналият крем, след което се прибавя кората на портокала и ванилията. Кремът трябва да се разбърка много добре.

Поставете първия блат в тава, покрийте го обилно с крем и наредете тънки резени от обеления портокал. Поставя се вторият блат, покрива се отново с портокали и после целият останал крем се разпределя равномерно по повърхността на тортата.

Отстрани се полепват филирани бадеми, а отгоре с шприц се правят плътно една до друга розички от сладкарска сметана.

Поръсва се с канела и се оставя на хладно място за 2 часа.подобни рецепти тук
5 8
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар