Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Тиква с пармезан по неаполитански

Тиква с пармезан по неаполитански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Тиква с пармезан по неаполитански1 / 2
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. около 2 кг
  • домати - 3 бр.
  • пармезан - 200 г
  • сол - ½ ч.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • босилек - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива, обелва се и се нарязва на големи парчета. Сварява се в подсолена вода до омекване и се оставя да се отцеди.

Парчетата се нареждат в намазана с мазнина тава и се поръсват с настъргания пармезан.

Покрива се с нарязаните на кръгчета домати и се полива със зехтина.

Запича се в загрята на 250 градуса фурна.

Сервира се, като се поръсва с нарязан на ситно босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: