Руло Стефани

16/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Денят няма да мине без класическото руло стефани. Това е твоята рецепта за вкусното руло и за пред гости, и за пред семейството!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147 409
  • Преглеждания за месеца694
  • Преглеждания за седмицата108
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г кайма
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 броя, средни на големина
  • кисели краставички - 50 г
  • яйца - 4 броя
  • растителна мазнина - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • кимион - 1 щипка
  • картофи - 2 броя за гарнитурата
  • моркови - 1 брой за гарнитурата
  • броколи - няколко розички за гарнитурата
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и се сваряват цели. След като се сварят се нарязват по дължина на лентички. Същото се прави и с киселите краставички. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.

Каймата хубаво се омесва с едно яйце, черния пипер, солта, кимиона, лука и се оставя да престои в хладилник 1-1.5 часа.

Отаналите 3 яйца се сваряват до твърдо, обелват се и се режат на половинки. Каймата се разтила и в нея се подреждат нарязаните яйца, нарязаните моркови и кисели краставички и след това се оформя на руло.

Рулото се поставя в тавичка, намазана с масло и се пече 40 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса. Рулото се сервира топло с гарнитура от жарени зеленчуци. За да ги приготвите загрейте намазнен грил тиган и сложете нарязаните на колелца домати, картофи (предварително леко сварени) и моркови да се запържат, като ги обръщате от двете страни.
подобни рецепти тук
5 45
4 16
3 12
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Мариана
Мариана
28.12.2014 20:01
Стана много вкусно ролцето, а картофките наоколо са ммммммммммммммм
0
1
Радостина
Радостина
29.05.2014 18:07
Стана много вкусно! Благодаря за лесната рецепта :)
2
1
Александра
Александра
04.01.2014 18:41
Ами след 40 минути ще ви кажа какво се получило!!!Дано да е вкусно!!
9
3

Виж всички коментари или напиши такъв