Студена гръцка ябълкова супа

07/04/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на кубчета. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. В голяма тенджера с дебело дъно се загрява зехтинът и се запържва лукът на бавен огън, като се разбърква, за да не си промени цвета. Пържи се 10 минути.

Добавят се ябълките, кърито и солта и сместа се загрява, докато ябълките не станат меки - около 10 минути. добавя се топлият бульон и сместа се кипва. Вари се на бавен огън 40 минути. Сваля се от котлона и се охлажда за 30 минути.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. В супата се добавя половината кора и сок и супата се пасира. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Ментата се реже на ситно и се смесва с останалия сок, кората на лимона и сметаната. Супата се сервира, като във всяка чиния се слага от ментовата сметана.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар