Десертна супа от боровинки и сметана

14/04/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се наливат 4 чаени чаши вода, добавя се канелата. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда. Половината от кората се добавя към водата и сместа се кипва.

Вари се на слаб огън 15 минути. Добавя се портокаловият сок и виното и сместа къкри на бавен огън още 5 минути при непрекъснато бъркане, за да не кипне. Прецежда се в друга тенджера. Добавят с 3 чаени чаши боровинки и супата се пасира.

Прецежда се и се оставя да се охлади. Добавя се половината сметана и супата се разбърква. Супата се оставя в хладилника за 2 часа. Останалата част от кората на портокала се добавя към останалата сметана.

Супата се смесва с целите боровинки и се сервира, като във всяка чиния се слага по една лъжица от сметаната с портокалова кора. Сервира се веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар