Печено свинско с бирен сос

22/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Когато искате да кажете на един мъж, че го харесвате - пригответе му тези пържоли, ще ви разбере и без думи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 926
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг рибица
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена
  • риган - 1 ч.л. изсушен
  • лук - 50 г
  • чесън - 10 г
  • масло - 2 с.л. растително
  • бира - 250 мл тъмна
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 г
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото, ако има излишни мазнини. Смесете солта и стритите мащерка и риган и втрийте подправките в месото. Месото се запържва от всички страни в нагорещеното растително масло.

Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.

След като се задушат, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва, след което се изсипва върху поставеното в тавичка месо.

Месото се пече в на 170 градуса около 90 минути.

Изпеченото свинско се нарязва на филии и се сервира топло, с гарнитура от варени или задушени зеленчуци.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар