Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Риба с полски сос

Риба с полски сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Риба с полски сос1 / 2
21/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Риба с разкошен маслен сос - един от най-вкусните рибни специалитети от полската кухня"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе от бяла риба
  • моркови - 50 г
  • целина - 30 г
  • лук - 40 г
  • дафинов лист - 1 бpой
  • черен пипер - 1 г
  • сол - 12 г
  • оцет - 1 с.л.
  • магданоз - 30 г
  • лимони - 1 брой
  • яйца - 4 броя жълтъци
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 100 г краве
  • броколи - за гарнитура
  • картофи - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се кипва вода, в която се прибавят моркови на кръгчета, настърганата целина, нарязаният на ситно лук, дафинов лист, черен пипер и сол. След като маринатата кипне, се поставя рибата, която се вари 15-20 минути.

За да приготвите соса жълтъците се разбиват в съд с обло дъно, поставен във водна баня на слаб огън. Прибавете рибния бульон и когато сместа се превърне в кремообразна маса, се смъква от огъня. На тънка струйка се прибавя разтопеното краве масло. Сосът се посолява и се прибавя лимоновият сок.

Сварената риба се поставя в подходящо плато, залива се с направения сос и се поставят резенчета лимон. Поднася се с гарнитура от варени картофи и броколи.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: