Пъстърва с бадеми на фурна

20/09/2010
"И запомнете - на пъстървата не ѝ трябва много - малко лимонов сок, бадеми и мераклия, който да я приготви "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 943
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 4 броя пъстърва
  • сол - няколко щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • бадеми - 30 г сурови, смлени или ситно счукани
  • масло - 4 с.л. растително
  • магданоз - 20 г
  • лимони - 2 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пъстървата, но не махайте главата.
Посолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.

Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми. Поставя се в тава, предварително намазана с растително масло и се пече в умерена фурна.

Поднесете пъстървата топла, с парче лимон и магданоз.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар