Пилешко с медени праскови

03/04/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. От сока на лимона, счукания чесън и соевия сос се приготвя марината, в която се оставя месото да престои половин час.

Половината плодове от компота се отцеждат и се нарязват, а останалите се пасират със сока от компота и с меда.

Месото се отцежда и се запържва в загрятата мазнина. Залива се с бульона и пюрето от праскови и се оставя да се задушава на слаб огън до омекване.

Готовото месо се изважда, а сосът се сгъстява с нишестето, разтворено в малко вода. Поръсва се със сол и черен пипер и сосът се сипва в чиния за сервиране. Върху него се слага нарязаното месо и прасковите.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар