Лимонова киноа с кедрови ядки

11/12/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кедрови ядки – ¼ ч.ч.
  • киноа – 1 ч.ч.
  • вода – 2 ч.ч.
  • лимонов сок – ¼ ч.ч. пресен
  • морска сол – на вкус
  • целина – 1 стръка
  • червен лук - ¼ глава
  • кайенски пипер
  • кимон – ½ ч.л.
  • магданоз – 1 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете кедровите ядки в сух тиган за около 5 минути и ги оставете да се охладят.

В тенджерка сипете киноата, залейте с водата и сол и сварете за 10-тина минути.

Прехвърлете киноата в чиния за сериране и смесете с кедровите ядки, лимоновия сок, нарязаните целина и лука, кайенския пипер, кимона и магданоза.

Ако е необходимо овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар