Пълнен агнешки бут

20/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Това кулинарно вълшебство само по себе си е причина да съберете цялото семейство около трапезата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 804
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.

Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителното масло. Добавят се сварените и нарязани на дребно бъбреци, месото, отрязано от бутчето, и почистеният и измит ориз.

След като се позадушат, се добавя нарязаният на дребно домат.
Поръсва се с черен пипер и се посолява. Плънката се залива с част от водата, в която са врели бъбреците, и малко от бирата, в която е киснато бутчето (съотношението 1:2, 5). Орехите се почистват и се накълцват на едро.

Магданозът се нарязва на ситно. Към плънката се добавят орехите и магданозът. Бутчето се напълва с уврялата плънка и се зашива.

Пече се на умерена фурна. След като се позапече, се правят нарези по месото, посолява се и се намазва с масло.

Пече се до пълно омекване на месото, като от време на време се полива с останалата бира.

Ястието се поднася топло, с гарнитура от пресни зеленчуци по избор.подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар