Средиземнорска салата с киноа

03/01/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 912
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • киноа – 1 ч.ч.
  • пилешки гърди – 2 бр. сварени
  • чери домати
  • бульон – 2 кубчета пилешки
  • вода – 2 ч.ч.
  • чесън – 1 скилидка
  • червен лук – 1 глава
  • чушки – 1 бр. зелена
  • маслини - ½ ч.ч. каламата
  • фета – ½ ч.ч. настрошена
  • магданоз – ¼ ч.ч.
  • сол – 1 щипка
  • лимонов сок – 2/3 ч.ч.
  • балсамов оцет – 1 с.л.
  • зехтин – ¼ ч.ч.
  • див лук – ¼ ч.ч. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с кубчетата булона и чесъна. Добавете киноата, покрийте с капак и варете около 15-20 минути.

Извадете скилидката чесън и прехвърлете киноата в дълбока купа. Смесете с нарязаното пилешко месо, доматите, червения лук, чушката, маслините, сиренето, магданоза, дивия лук и солта.

Поръсете с лимоновия сок, балсамовия оцет и зехтина. Може да сервирате салатата топла или да я охладите в хладилник.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар