Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклери с хайвер

Солени еклери с хайвер

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Солени еклери с хайвер1 / 2
22/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 60 - 70 мл
  • масло - 60 - 70 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • хайвер - готов, разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на мазнината трябва да е общо до 140 мл, като може да ползвате само масло или само олио. Брашното се измерва в чаши от 240 мл вместимост.

В съд се смесват млякото и водата, добавят се маслото, солта и захарта. Слага се на котлона и след като заври, се отнема встрани и се добавя наведнъж брашното. Бърка се енергично в една посока, като се връща на слаб котлон. Бъркането продължава, докато тестото се отлепи от стените и дъното на тенджерата.

Снема се и след като се охлади леко, се добавят едно по едно яйцата, като се разбърква много добре след всяко - най-добре в една посока. От тестото се шприцоват малки и кръгли еклери в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние един от друг.

Пекат се в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до готовност. Оставят се да изстинат постепенно във фурната с леко отворена врата, след като я изключите.

Напълнете изстиналите еклери с хайвер. Подреждат се в плато и се украсяват с листа магданоз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: