Бирени соленки

15/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Бирените соленки нямат роднинска връзка с бирата, но са нейно чудесно допълнение, както може да се убедите и сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 156
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа размесете бирата със содата и бакпулвера и разбъркайте с лъжица. Добавете пресятото брашно и размесете. Прибавете още джоджена и нарязаните на съвсем дребно маслини. Най-накрая се прибавя натрошеното сирене и се омесва до получаването на нелепкаво тесто.

Оформете малки топчици и ги подредете в намазнена тава. Всяка топка се изрязва с помощта на нож по средата и се овкусява с червен пипер.

Соленките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.
подобни рецепти тук
5 17
4 9
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Мария
Мария
08.01.2015 05:04
Бира,сода, бакпулвер-що за рецепта е това,няма яйце,мазнина.Ефросия е забравила да напише от каква народност е тази рецепта
4
1
солена
солена
18.10.2014 12:45
гола вода
3
1
maria
maria
05.09.2014 13:03
много хубави станаха,всички вкъщи много ги харесаха!
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв