Бързи бисквити с течен шоколад

15/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Тези бисквити се изяждат почти толкова бързо, колкото се приготвят "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 041
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • захар - 100 г
  • ром - 40 мл
  • есенция - няколко капки портокалова
  • брашно - 60 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата, добавете захарта и бийте по побеляване на сместа. Прибавете рома, няколко капки портокалова есенция и 60 г брашно. Разбийте сместа отново и я излейте във фуния от твърда хартия.

Изрежете малък отвор на долния край на фунията и оформете в намаслена тава кръгли бисквитки.

Сложете ги да се изпекат в умерена фурна. След като ги извадите, използвайки нова хартиена фуния, украсете бисквитите с разтопен на водна баня течен шоколад, като сложите по една малка розичка по средата на всяка бисквита.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

ясемир
ясемир
10.01.2015 15:25
Много е сладко
0
0
Симона
Симона
28.12.2014 19:13
Здравейте, пробвах рецептата. Получиха се невероятни бисквитки , дори ги приготвих и на Коледа всички бяха много доволни ,както и гостите . Само,че аз добавих бакплувер ,но се получават също така като добавите и сода. А също щях да попитам дали ще се получат хубави салдки ако не добавя ром и вместо портокалова есенция използвам ванилова есенция?
1
0
сиси
сиси
02.01.2013 14:56
Това е класическото пандишпаново тесто, само че на блат, а оформено на бисквитки. Разбитите яйца действат като набухвател. Така че няма нужда от сода. :-)

2
0
Viki
Viki
12.02.2016 06:45
Kak si az sam Viki
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв